Vízummal kapcsolatos információk

A Bloomsbury International az Home Office fokozattal rendelkező intézmény.
Szponzorengedélyi számunk: 6VWX9HTW8

Kérünk kattints ide annak érdekében, hogy megtudd szükséged van-e vízumra!
the Home Office website

      Három különböző tanulói vízum létezik:
  • Student Visitor Visa (SVV)
  • Extended Student Visitor Visa (ESVV)
  • Tier 4 (General) and Tier 4 (Child) (GSV)

Szükségem van vízumra ahhoz, hogy az Egyesült Királysában tanulhassak?

Vízumkényszeres ország   (Vizumkényszeres országhoz tartozom?)

Ha vízumkényszeres ország állampolgára vagy, akkor ott kell a vízumra jelentkezned ahol az állandó lakhelyed van.

  Student
Visitor Visa
(SVV)
Extended
Student Visitor
Visa (ESVV)
Tier 4 General
Student Visa
(GSV)
Child Visitor
Visa
Életkor 18 év felett 18 év felett 16 év felett 18 év alatt
Kurzus időtartama 6 hónap 11 hónap Akármeddig 6 hónap
Minimum szint Bármilyen Bármilyen CEFR B1
(Haladó)
Bármilyen
Heti minimum órák száma Akármennyi* Akármennyi* 15 óra Akármennyi*
Dolgozhatok az Egyesült Királyságban? Nem Nem Nem Nem
Szükségem van a Confirmation of Acceptance for Studies (CAS)-re vagy vízum levélre? Meghívó levél Meghívó levél CAS Meghívó levél

* Lépj velünk kapcsolatba levelező kurzusokkal kapcsolatos információkért!
** A Bloomsbury International ingyenes segítséget nyújt vízummeghosszabbításra való jelentkezésekhez.

Nem vízumkényszeres országok   (Nem vízumkényszeres országhoz tartozom?)

Ha nem vízumkényszeres országhoz tartozol akkor a tartozkodási helyednek megfelelő országból, VAGY az Egysült Királyságba való érkezésedkor is jelentkezhetsz a vízumra.

  Vízum Átadott az
Egyesült Királyságba
való érkezéskor
Meghosszabbított
Student Visitor
Visa (ESVV)
Tier 4 General Student Visa (GSV)
Életkor Bármely 18 év felett 16 év felett
Kurzus időtartalma 6 hónap 11 hónap Akármennyi
Minimum szint Bármilyen Bármilyen CEFR B1
(Haladó)
Heti minimum óraszám Bármennyi* Bármennyi* 15 óra
Dolgozhatok az Egyesült Királyságban? Nem Nem Nem
Szükségem van Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) or a visa letter? Meghívó levél Meghívó levél CAS

*Lépj velünk kapcsolatba levelező kurzusokkal kapcsolatos információkért.
**A Bloomsbury International ingyenes segítséget nyújt vízummeghosszabbításra való jelentkezésekhez.

Amennyiben már Londonban vagy (például nyaraláson, vagy meglátogatod a barátaidat) és szeretnél egy rövid kurzuson részt venni, akkor kérlek keress meg minket további információért.

Hogyan szerezhetek meghívó levelet?

CAS vagy meghívó levél kérelmedhez az alábbi intézkedések szükségesek:

1. Küldd el nekünk jelentkezési lapodat!
2. Küldd el nekünk útleveled fénymásolatát!
3. Egyenlítsd ki a kurzusod teljes összegét (és a szállásköltséget, ha szükséges)

A Tier 4 Vízum kérelemhez az alábbi intézkedések szükségesek:
4. Nyelvi szinted igazolása (a fenti táblázatban jelölt)

Minden vízum igényléskor bizonyítanod kell, hogy az ellátásodhoz elegendő pénzösszeggel rendelkezel (iskolai díjak és fenntartási költség) az Egyesült Királyságbeli tartózkodásod alatt. További információért kérünk kattints ide!the Home Office website

Az Egyesült Királyságba érkezésedkor a reptéren be kell mutatnod a vízumod vagy a meghívó leveledet a Bevándorlási Hivatalnak.

Kötelességeid az Egyesült Királyságba érkezésedkor

Az első napon magaddal kell hoznod az eredeti, aktuális és érvényes személyazonosságot igazoló dokumentumodat. Abban az esetben, ha nem EU-s diák vagy, akkor a tartózkodási engedélyedet is látnunk kell.

Tudatnod kell velünk az Egyesült Királyságbeli címedet és elérhetőségeidet, beleértve e-mail címedet és telefonszámodat – minden esetleges változásról tudatnod kell bennünket.

A kurzus ideje alatt az órákat rendszeresen kell látogatnod. Ha egymást követő 5 napig hiányzol, vagy ha az órákon való jelenléted 80% alá csökken, azt az Home Office-nak jelezzük.

Kérünk, hogy ezeket az információkat csak tájékoztatásnak tekintsd! A legfrissebb információkat az Home Office weboldalán találhatod: the Home Office website

Pinterest
Brochure Download
Photo Gallery
Accommodation